Nasze rzemiosło

Tradycyjne lody w nowym wydaniu

Lody to nasza pasja, dlatego tworzymy je dla Was nieprzerwanie już od 1988 roku. Lodowa tradycja i wiedza jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Wsłuchujemy się w Wasze głosy i analizujemy potrzeby, dlatego ciągle doskonalimy nasze rzemiosło i poszukujemy nowych rozwiązań. Eksperymentowanie z nowymi smakami i tworzenie kombinacji smakowych sprawia nam ogromną radość i chcieliśmy się tym z Wami podzielić. 

Z tego powodu w 2016 roku stworzyliśmy Nice cream, w którym każdy może stworzyć własny smak lodów, dzięki naszym tradycyjnym recepturom i zastosowaniu technologii mrożenia ciekłym azotem. Zero ściemy, zawsze wiesz co jesz, a najwyższej jakości lody powstają na Twoich oczach.

Teraz możesz być na bieżąco z naszą ofertą w aplikacji Nice cream, gdzie sprawdzisz także składy naszych lodów, wartości energetyczne i listę alergenów. Dodatkowo za każde zamówienie dostajesz punkty, które możesz wymienić na nagrody.

Co wyróżnia

Nasze lody

Nasza filozofia jest prosta – wytwarzać naturalne lody najwyższej jakości.

Świeże

W factory sam komponujesz swoje lody, które są mrożone na zamówienie w niecałą minutę ze świeżych składników od lokalnych producentów.
Lody zmrożone ciekłym azotem w factory są dostarczane codziennie także do spotów. Ręczna produkcja małych porcji lodów pozwala na szybką rotację smaków​.

Naturalne

Lody powstają na Twoich oczach, dzięki temu masz pewność z czego się składają. Współpracujemy tylko ze sprawdzonymi producentami, u których zaopatrujemy się w świeże owoce, mleko, śmietankę i tylko naturalne dodatki.

Niezwykle kremowe

Lody, które mają mniejsze kryształki lodu są bardziej kremowe. Mrożenie szokowe ciekłym azotem w -196˚C pozwala uzyskać gładką strukturę bez sztucznych dodatków, ponieważ jest tak szybkie, że kryształki lodu nie mają czasu się wytworzyć. Ich wielkość nigdy nie przekracza 10µm - znacznie poniżej poziomu wrażliwości języka.

Ogromny wybór

W factory sam tworzysz swoje lody, więc wybór ograniczony jest tylko Twoją wyobraźnią. Składniki pojawiają się sezonowo, w zależności od ich dostępności u lokalnych producentów.
W spotach smaki lodów zmieniają się każdego dnia.

Zaczynamy dzień bardzo wcześnie

Już od 3 nad ranem, nasz kierowca jedzie na targ aby wybrać najlepsze owoce, warzywa, nabiał i dodatki. Następnie przywozi je do factory.

Otwarcie factory

Już przed południem możesz poczuć się jak prawdziwy lodowy maestro i komponować swoje smaki. Wybrane przez Ciebie składniki zmieszamy i zmrozimy ciekłym azotem. A wszystko to zrobimy na Twoich oczach w mniej niż minutę!
Warto poczekać 🙂

Dowiedz się

Jak wygląda nasz dzień

Zaczynamy dzień bardzo wcześnie

Już od 3 nad ranem, nasz kierowca jedzie na targ aby wybrać najlepsze owoce, warzywa, nabiał i dodatki. Następnie przywozi je do factory.

Wytwarzanie lodów

O 7 zaczynamy produkcję lodów do spotów. Zawsze mamy mnóstwo pomysłów na nowe smaki i lubimy z nimi eksperymentować. Możemy zmrażać smaki w takiej ilości jaka nam odpowiada. Dzięki temu każdego dnia możesz cieszyć się szeroką gamą nowych smaków.

Otwarcie factory

Już przed południem możesz poczuć się jak prawdziwy lodowy maestro i komponować swoje smaki. Wybrane przez Ciebie składniki zmieszamy i zmrozimy ciekłym azotem. A wszystko to zrobimy na Twoich oczach w mniej niż minutę!
Warto poczekać 🙂

Otwarcie spotów

Nice driver musi się spieszyć, aby przewieźć gotowe lody do wszystkich spotów, zanim otworzą się dla Ciebie. Ale spokojnie, zawsze jest na czas 🙂

Gdzie nas znaleźć

Jesteśmy w Warszawie i we Wrocławiu.